Mandalika: een enorm project in een opmerkelijk deel van Lombok

Mandalikaligt in het zuiden van het eiland Lombok en is een zeer specifieke regio waar de groene savanne heuvels prachtige stranden ontmoeten.Het plan om dit gebied te ontwikkelen in een geïntegreerd groot resort is sinds decennia geleden ontstaan.Maar het is net bereikt in de afgelopen jaren.

Mandalika is een bijzondere toeristische economische zone.Op dit moment vindt er een uitgebreide ontwikkeling met verschillende luxueuze hotels.Mandalika zal ook een racecircuit van wereldklasse hebben dat de MotoGP-race kan hosten.

Prachtige stranden in het zuidelijke deel van Lombok zullen worden opgenomen in dit hotel.Wanneer het einde van de ontwikkeling, zal dit resort een van de meest uitgebreide in Indonesië.

Kuta Beach is net zo mooi als degene in Bali

Hetzelfde als het ultra populaire haar eigen gelijknamige Kuta strand in Bali, Lombok Kuta is ook een paradijs voor klanten, maar met minder mensen.Het landschap is echter veel diverser, met kliffen en heuvels.Vanaf nu is het gebied in Kuta Beach ongerept met weinig tot geen verbetering.

Wonderful Indonesia

Als je houdt van ongerepte all-natuurlijke kust met uitstekende golven om te surfen, is dit de meest perfecte plek voor jou.Als je van kusten met luxe hotels houdt, moet je enkele jaren wachten om dat in Kuta Lombok te waarderen.

Seger Beach, een verfrissend landschap

Seger Beach ligt op slechts 2 km van Kuta en is een rustiek strand met een exotisch landschap.Met zijn witte zandstrand en een aantal groene heuvels plus rotsachtige landschap, Seger heeft een uitstekend uitzicht.Afgezien van het genieten van het uitzicht vanaf het strand zelf, u zelfs de heuvel wandelen om een veel beter beeld van de hele locatie te vinden.

Serenting Beach en het zeevarken

Het tweede strand in de omgeving is Serenting Beach.Dit is een ideale plek voor een familie picknick naast een geweldige plek om te zonnen omdat er niet veel mensen in de buurt zijn.Het heeft een langere kustlijn dan Seger Beach.Serenting is ook het gebied waar Sasak mensen hun Bau Nyale Festival houden.

Gerupuk Beach, de hemel voor surfers

Dit is de ideale plek om te navigeren in Mandalika.Gerupuk Beach levert de meest uitdagende golven, die tot 3 meter hoogte kunnen bereiken.Er zijn vijf zones om te surfen binnen deze prachtige baai; Prigi, maar Teong, Batulawang, Giligoleng, en Terasag.Naast de verleidelijke golven, produceert Gerupuk ook een puur zeewier.In het dorp Gerupuk kun je zien dat lokale mensen zeewier verpakken en ze naar grote steden in Bali en Java sturen.

Tanjung aan Beach

Tanjung aan Beach is een normaal wit zandstrand.Binnen het halvemaanvormige strand u de zee en verschillende groene heuvels om u heen zien.Veel mannen en vrouwen verkiezen dit strand over Kuta vanwege de enige reden dat er minder mensen hier zijn.De sfeer is sereen en laat je comfortabel genieten van het panorama.

Merese Hills, een uitkijkpunt op een grasveld

Merese Hill is uw beste plek als u vanuit een hoger stadium van het uitzicht op Mandalika wilt genieten.Er zijn geen wit zand of mooie golven om hier te presteren, maar de heuvel biedt een ander gevoel om van de zee te genieten.Het relatief hoge gebied op de top van de berg is ook een ideale locatie voor kamperen, op voorwaarde dat je een stevige tent hebt omdat de wind behoorlijk sterk kan zijn.

Het rotsachtige strand van Batu Payung

Batu Payung betekent letterlijk de stenen paraplu.De naam is geïnspireerd op een bepaalde steen die duidelijk een beetje als een paddestoel is gevormd.Dit rotsachtige strand biedt vele uitzonderlijke contour als de stenen worden geërodeerd door golven en wind.Op een manier is deze locatie opmerkelijk fotogeniek hoewel de kust niet zo geweldig is als de naburige stranden.